Heatpipe systeem

Zonne boiler. Ongeveer 30% van de straling die we krijgen van de zon wordt door de bovenste atmosfeer van de aarde teruggekaatst naar de ruimte. De rest wordt geabsorbeerd door de wolken, oceanen en landmassa’s hier op aarde. Maar zelfs in deze omstandigheden, zou de energie die onze planeet krijgt van slechts één uur blootstelling aan de zon, voldoende zijn om in de gehele energie behoefte te voorzien die alle mensen hier op aarde gebruiken in een heel jaar. Het zonlicht is perfect in te zetten om het hele jaar een groot deel van uw tap en cv-water op te warmen. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is een zonneboiler systeem in uw woning te installeren. De zonneboiler kan dan tot 65% van uw warmwaterbehoefte verzorgen, en een groot deel van uw verwarmingsbehoefte.

Werking heatpipe In de glazen vacu√ºm buis, een”soort thermosfles”, zit een verdamper in de vorm van een “breinaald” met daarin een vloeistof die bij 35 graden verdampt. Het warme gas gaat na verdamping bovenin de kop van de heatpipe zitten en geeft daar zijn warmte af aan de collector kop. De collectorkop is een buis met daarin “vingerhoedjes” gesoldeerd waarin de heatpipe met zijn kopje schuift. Deze worden tevens ingesmeerd met standaard meegeleverde warmte pasta. Zo is er altijd 35 graden aanwezig die aan de collector kop, zelfs in de winter haalt de heatpipe collector op een mooie dag nog de 35 graden. Zonneboiler Deze 30 heatpipe zonnecollector past perfect bij een zonneboiler vat van ca. 250-300 Liter. Twee van deze heatpipe collectoren passen prima bij een 500 of 600 liter boilervat. Aansluiten collector De collector heeft twee aansluitingen van 3/4″ met solar pakkingvlak voor optimale dichting en is prima te gebruiken met onze dualway RVS ribbelbuis! Daarnaast heeft de collector een sensorbuis waarin een sensor als NTC10K of PT1000 kan worden gestoken. Geen reflector Deze heatpipe collector heeft geen reflector waardoor deze geen last heeft van: • Windgevoeligheid (De wind waait door en rondom de buizen, hierdoor is maar minimale ballast nodig.) • Sneeuw die op de reflector blijft liggen • Rammelen (na verloop van tijd) Hierdoor is slechts een beperkte hoeveelheid ballast nodig om de collector te verankeren op een plat dak. Collector voor plat of schuin dak

Deze zonnecollector met heatpipes wordt naar keuze geleverd met een plat of schuin dak frame. Afmetingen voor een plat dak:

Breedte: 2390 mm Diepte: 1274 mm Hoogte: 1455 mm Afmetingen voor een schuin dak: Breedte: 2390 mm Diepte: 1960 mm