Pellet kachel

Wat is een CV pelletkachel

cv pellet kachel kopen

Naast de lucht gevoerde pellet kachels die een ruimte verwarmen, zijn er ook pellet kachels die aangesloten kunnen worden op uw CV systeem. Deze hebben voldoende vermogen voor het verwarmen van de meeste woningen. Een pellet kachel heeft een hoog rendement tot ongeveer 97%. De pellet kachels staan in de meeste gevallen in de woonkamer, omdat naast de warmte die de pellet kachel afgeeft, het ook een gezellige en warme sfeer geeft.

Met een CV pelletkachel  kunt u dus meerdere ruimtes verwarmen, doordat het water in uw radiatoren wordt opgewarmd door de CV pelletkachel. Hoe gaat dit nu in zijn werk? Het is dus mogelijk om de CV pelletkachel rechtstreeks op uw radiatoren aan te sluiten. Op deze manier heeft u de mogelijkheid, om meerdere ruimtes te verwarmen via radiatoren of vloerverwarming.

Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om uw tapwater te verwarmen. Hierdoor heeft u ook warm water voor het douchen. U regelt de kamertemperatuur dus gewoon via uw thermostaat.

De werking van een CV pelletkachel

Net zoals bij een lucht gevoerde pellet kachel, heeft de CV pelletkachel een intern pellet reservoir. De pellets gaan automatisch naar de branderkamer, wanneer deze pellets behoeft. De ontsteker en een ventilator zorgen ervoor dat deze pellets ontsteken. Vervolgens wordt het water verwarmd, wat via de bestaande leidingen naar uw CV systeem loopt.

Dit kan daarna gebruikt worden om ruimtes te verwarmen via radiatoren of vloerverwarming, of gebruikt worden als tapwater. De temperatuur kunt u dus gewoon regelen via de thermostaat. De CV pelletkachel wordt net als uw CV ketel aan uw stroomnet gekoppeld. Het stroomgebruik van de CV pelletkachel is minimaal.